1. Toepasselijkheid
1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten en hieruit voortvloeiende verplichtingen met betrekking tot het leveren en inkopen van goederen en diensten door de besloten vennootschap Puro B.V. (KvK: 17042683), statutair gevestigd in Wintelre en kantoorhoudend in Steensel, en/of hiermee verbonden bedrijven, hierna te noemen “Puro”.
1.2 In het geval dat bepalingen in of bij de Overeenkomst in strijd zijn met deze Voorwaarden, prevaleren de bepalingen in of bij de Overeenkomst.
1.3 Afwijkingen van deze Voorwaarden zijn slechts geldig indien en voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
1.4 Indien één of meer bepalingen in deze Voorwaarden nietig of vernietigbaar zijn, laat dit de geldigheid van de overige bepalingen onverlet. In geval van nietigheid van één of meer bepalingen van deze Voorwaarden zijn partijen gebonden aan regels van zoveel mogelijk overeenkomstige strekking, welke niet aan nietigheid bloot staan.
1.5 De (inkoop-)voorwaarden van een wederpartij (daaronder begrepen een Relatie) worden uitdrukkelijk van de hand gewezen en zijn niet van toepassing.
1.6 Puro behoudt zich het recht voor deze Voorwaarden te allen tijde te wijzigen en/of aan te vullen. Nadat de gewijzigde Voorwaarden zijn gepubliceerd en de Relatie hiervan in kennis is gesteld, zijn deze direct van kracht.
1.7 Niets in deze Voorwaarden is van invloed op de bepalingen die voor Consumenten van dwingend recht zijn.
1.8 Deze Voorwaarden zijn geschreven in de Nederlandse en Engelse taal. De Nederlandse taalversie is leidend.
2. Definities
De volgende met een hoofdletter geschreven begrippen hebben de volgende betekenis:
BW: het Burgerlijk Wetboek;
Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt voor doeleinden die verbandhouden met zijn handels-, bedrijfs-, ambachts- of beroepsactiviteit, en die met Puro een Overeenkomst aangaat en/of in een rechtsverhouding van welke aard dan ook staat of komt te staan;
Diensten: alle diensten die verleend worden op basis van een Overeenkomst tussen Puro en de Relatie;
Documentatie: technische en functionele beschrijvingen en gebruikershandleidingen, in welke vorm dan ook;
Goederen: de op basis van een Overeenkomst door of namens Puro aan de Relatie (of andersom) te leveren goederen.
Intellectuele Eigendom: octrooi-, auteurs-, tekening- en ontwerprechten en/of andere (intellectuele eigendoms-) rechten, evenals technische en commerciële knowhow, methodes en concepten, al dan niet vatbaar voor octrooi;
Relatie: iedere Consument en Zakenrelatie;
Offerte: elk aanbod van Puro;
Overeenkomst: een tussen Puro en de Relatie gesloten overeenkomst, eventueel met bijlages;
Overmacht: alle van buiten komende oorzaken, voorzien en niet-voorzien, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, waaronder begrepen, maar niet gelimiteerd tot: overheidsmaatregelen, brand, werkstaking, oorlog, oproer, onwerkbaar weer, personeelsgebrek, terroristische dreiging, pandemie, waterschade, overstroming, bedrijfsbezetting, storingen in levering van energie en alle overige omstandigheden waardoor de uitvoering van het werk wordt verboden of belemmerd, zowel bij Puro als bij de door Puro ingeschakelde derden;
Privacyverklaring: de Privacyverklaring, te raadplegen via: https://www.puro.nl/privacyverklaring/, zoals deze onder meer van toepassing is op de Overeenkomst en de Voorwaarden;
Vertrouwelijke Informatie: alle mondeling of schriftelijk door een van de partijen verstrekte informatie die duidelijk vertrouwelijk is, evenals alle informatie waarvan de betreffende partij verklaart dat deze als vertrouwelijk behandeld dient te worden. Onder Vertrouwelijke Informatie valt in elk geval: persoonsgegevens, adresgegevens, klant-/leveranciersdossiers, knowhow en (bedrijfs-) informatie die zal worden gedeeld bij het aangaan en de uitvoering van de Overeenkomst, of waarvan een partij kennis neemt, en de inhoud van de Overeenkomst en de Voorwaarden;
Voorwaarden: deze Voorwaarden;
Zakenrelatie: iedere (rechts)persoon (niet zijnde een Consument) handelend in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf, en die met Puro een Overeenkomst aangaat en/of in een rechtsverhouding van welke aard dan ook staat of komt te staan.
3. Aanbiedingen en totstandkoming van Overeenkomsten
3.1 Alle door Puro gedane aanbiedingen en/of Offertes zijn dertig (30) dagen geldig en geheel vrijblijvend. Een Overeenkomst komt uitsluitend tot stand na bevestiging door Puro, dan wel als met de uitvoering van de (beoogde) Overeenkomst is begonnen.
3.2 Puro komt het recht toe zonder opgave van reden een aanvraag en/of verzoek te weigeren.
3.3 (Afwijkende) Afspraken kunnen partijen alleen binden als deze op schrift gesteld en door Puro bevestigd zijn.
3.4 Bij de totstandkoming van de Overeenkomst gaat de Relatie akkoord met het gebruik van elektronische communicatiemiddelen (inclusief e-mail).
3.5 Gegevens in brochures of websites, afbeeldingen, presentaties, technische specificaties, mondelinge mededelingen etc. binden Puro niet, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders door Puro wordt bevestigd aan de Relatie.
3.6 Een samengestelde Offerte kan door de Relatie slechts geheel worden aanvaard.
3.7 In afwijking van het bepaalde in artikel 6:225 lid 2 BW komt geen Overeenkomst tot stand, indien de aanvaarding door de Relatie van een Offerte van Puro (ondergeschikte) afwijkingen van die Offerte bevat, tenzij Puro die (ondergeschikte) afwijkingen schriftelijk aanvaardt.
4. Prijzen / Eigendomsvoorbehoud
4.1 Tenzij anders overeengekomen luiden de door Puro aangeboden en/of tussen partijen overeengekomen prijzen steeds in euro’s, exclusief btw en levering ‘af fabriek’.
4.2 Puro komt het recht toe om bij het aangaan van de Overeenkomst een aan-/vooruitbetaling te vorderen en/of voldoende zekerheid voor betaling te verstrekken.
4.3 Puro is gerechtigd haar tarieven in geval van een Overeenkomst met de Relatie aan te passen. De Relatie accepteert deze prijswijziging indien deze het directe gevolg is van de wijziging van externe factoren. Elke wijziging van het van toepassing zijnde tarief die in het nadeel van de Relatie is, zal minimaal twee weken voor het van kracht worden ervan schriftelijk gemeld worden. Indien de tarievenwijziging binnen drie maanden na het sluiten van de Overeenkomst wordt verhoogd, dan heeft de Consument het recht de Overeenkomst te ontbinden.
4.4 Onjuiste prijsvermeldingen en andere vergissingen zoals calculatie- en schrijffouten in prijzen op uitingen van Puro binden Puro niet.
4.5 Alle door Puro geleverde verkochte Goederen, met inbegrip van gebruiksrechten, blijven eigendom van Puro totdat de Relatie alle aan Puro verschuldigde bedragen – met inbegrip van rente en kosten – heeft betaald (en deze door Puro op de overeengekomen bankrekening ontvangen zijn).
4.6 Betalingen dienen binnen de op de factuur vermelde periode plaats te vinden. Bij het ontbreken van een betalingstermijn hanteert Puro een betalingstermijn van veertien (14) dagen.
4.7 De Zakenrelatie mag geen (betalings-)verplichtingen verrekenen, opschorten of anderszins inhouden.
4.8 Indien Puro de Goederen en/of Diensten niet in overeenstemming met de Overeenkomst kan leveren door omstandigheden die niet aan Puro te wijten zijn, met inbegrip van Overmacht, blijven de betalingsverplichtingen van de Relatie van kracht.
4.9 In geval van niet, niet tijdige en/of niet volledige betaling is de Relatie, zonder ingebrekestelling, in verzuim en zijn alle betalingsverplichtingen, inclusief wettelijke rente en (buiten)gerechtelijke incassokosten, direct en volledig opeisbaar. In dat geval is de Zakenrelatie verplicht om de wettelijke handelsrente op grond van artikel 6:119a BW te betalen. Met inachtneming van artikel 6:96(2)(c) BW worden de door de Zakenrelatie te betalen buitengerechtelijke kosten geacht 10% van het factuurbedrag te bedragen, met een minimum van € 500.
5. Retour
5.1 De Consument kan Goederen gedurende een periode van 14 dagen na levering van betreffende Goederen retourneren, zonder verplichte opgave van redenen.
5.2 Als de Consument Goederen wil retourneren zoals genoemd in artikel 5.1, dan meldt hij dit binnen de genoemde termijn, door middel van het modelformulier (te vinden op: https://www.puro.nl/retourneren/) of op andere ondubbelzinnige wijze. Dit kan i) per e-mail aan: webshop@puro.nl of ii) per post aan:
Puro B.V.
T.a.v.: Klantenservice
Stevert 34
5524 KC Steensel
Nederland
5.3 De in artikel 5.1 genoemde termijn gaat, als de Consument in eenzelfde bestelling meerdere Goederen heeft besteld, in op de dag waarop de Consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste Goed heeft ontvangen. Puro mag, mits hij de Consument hier voorafgaand aan het bestelproces op duidelijke wijze over heeft geïnformeerd, een bestelling van meerdere Goederen met een verschillende levertijd weigeren. Als de levering van een Goed bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen gaat de termijn uit artikel 5.1 in op de dag waarop de Consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen.
5.4 Tijdens de artikel 5.1 genoemde termijn zal de Consument zorgvuldig omgaan met het (de) Goed(eren) en de verpakking. Ten aanzien van diervoeding geldt dat enkel onaangebroken verpakkingen retour kunnen worden gezonden.
5.5 De Consument dient het (de) Goed(eren) inclusief alle toebehoren en in originele staat retour te zenden, in lijn met de overige bepalingen van dit artikel. Wordt hier niet aan voldaan, dan is geen sprake van een geldige retourzending van het (de) Goed(eren).
5.6 Het gebruik / de retourzending conform dit artikel geschiedt voor rekening en risico van de Consument. Dat betekent onder meer dat de Consument de kosten van het terugzenden van het (de) Goed(eren) draagt én aansprakelijk is voor eventuele (transport)schade ontstaan aan het (de) Goed(eren) tijdens het gebruik c.q. retourzending c.q. transport. De bewijslast van een juiste en tijdige retournering ligt bij de Consument.
5.7 Indien de Consument niet in staat is het transport voor de retourzending te realiseren, dan kan Puro hier in overleg in voorzien. Ook in dit geval komt de retourzending c.q. het transport voor rekening en risico van de Consument.
5.8 Puro gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de Consument heeft gebruikt, tenzij de Consument instemt met een andere methode. Als de Consument heeft gekozen voor een duurdere methode van levering dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Puro de bijkomende kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen. Puro behoudt zich tevens het recht voor om, in geval van leveringskosten die door een oorzaak die buiten de risicosfeer van Puro ligt hoger zijn dan de standaardlevering (vanwege onder meer hogere vrachtkosten en extra belaste levering in verband met levering in overzeese gebieden), de Consument te belasten met de bijkomende kosten. Indien de bijkomende kosten reeds bij de Consument in rekening zijn gebracht, hoeft Puro deze kosten niet terug te betalen.
5.9 Speciaal voor de Consument vervaardigde of bestelde Goederen, dan wel Goederen die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben, kunnen niet worden geretourneerd zoals bedoeld in artikel 5.1.
6. Levering en transport / Dienstverlening
6.1 De overeengekomen levertermijnen zijn slechts streefdata en nimmer fatale termijnen. Levertermijnen gaan pas in op het moment dat de Relatie alle informatie en zaken aan Puro heeft verstrekt die nodig zijn voor de uitvoering van de Overeenkomst.
6.2. Levering van Goederen geschiedt ‘Af Fabriek’ (Incoterms® 2020). Als moment van overgang (van het risico) op de Relatie geldt het moment waarop de Goederen de bedrijfsruimte van Puro (of een derde partij), in het kader van levering aan de Relatie verlaten. Indien (een medewerker van) Puro (of voornoemde derde partij) in of rondom de bedrijfsruimte helpt bij het plaatsen van de Goederen in of op een vervoersmiddel van de Relatie, dan gebeurt dit voor rekening en risico van de Relatie.
6.3 De hoeveelheden c.q. het gewicht van de Goederen wordt door Puro vastgesteld en geldt als aanvaard door de Relatie bij het verlaten van het bedrijfspand van Puro (of een derde partij) in het kader van levering aan de Relatie.
6.4 Puro levert de Goederen aan de Relatie door deze in het bedrijfspand van Puro aan de Relatie beschikbaar te stellen. De Relatie is derhalve verantwoordelijk voor alle kosten die verband houden met het verpakken en het transport naar de gewenste bestemming.
6.5 In aanvulling op artikel 6.4 kunnen de Goederen in overleg tegen betaling bij de Relatie bezorgd worden. Als plaats van levering aan de Relatie geldt bij het plaatsen van de order aangegeven verzendadres. Puro levert de Goederen tot de (voor)deur van het verzendadres op straatniveau.
6.6 Het is Puro toegestaan om de Goederen in delen aan de Relatie te leveren. Puro bepaalt zelf de omvang van de (deel)levering.
6.7 Als levering niet mogelijk is door een oorzaak die binnen de risicosfeer van de Relatie ligt, heeft Puro het recht om de kosten voor opslag/bewaring/extra levering op de Relatie te verhalen.
6.8 Voor verzuim aan de zijde van Puro is steeds een schriftelijke ingebrekestelling vereist, waarin Puro een redelijke termijn krijgt voor de nakoming van zijn verplichtingen. Deze periode zal ten minste veertien (14) dagen bedragen.
6.9 Puro heeft het recht om zonder voorafgaande kennisgeving en zonder enige verplichting tot vergoeding van gevolgschade de Diensten (tijdelijk) te staken of het gebruik ervan te beperken als hier een reden voor is, inclusief tijdens onderhoud en/of verbetering van de Diensten.
6.10 Puro heeft het recht om de Diensten eenzijdig te wijzigen zonder op welke wijze dan ook gehouden te zijn tot compensatie voor de (extra) kosten die hierdoor voor de Relatie ontstaan. Puro dient iedere wijziging ten nadele van de Relatie ten minste één (1) maand voor de wijziging te melden. In dat geval heeft de Relatie het recht om – binnen vijf (5) werkdagen na ontvangst van deze melding – de aankoop van de Diensten (met inbegrip van huurdiensten) te annuleren met ingang van de datum waarop de wijziging van kracht zou worden.
6.11 Puro heeft het recht om gebruik te maken van eventuele tijdens de uitvoering van de Overeenkomst aangestelde derden.
6.12 Indien levering op verzoek van de Relatie op een andere dan de gebruikelijke manier plaatsvindt, worden eventueel hieraan verbonden extra kosten (waaronder maar niet uitsluitend hogere vrachtkosten en extra belaste levering in verband met levering in overzeese gebieden) bij de Relatie in rekening gebracht, tenzij door partijen uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
7. Klachten
7.1 De Relatie is verplicht de Goederen direct na levering te inspecteren. Zichtbare gebreken – met inbegrip van afwijkingen van de Overeenkomst – dienen binnen 48 uur na levering schriftelijk aan Puro gemeld te worden, bij gebreke waarvan de Relatie geen vorderingsrecht zal hebben met betrekking tot het gebrek.
7.2 Andere gebreken dienen binnen 48 uur nadat ze opgemerkt zijn of redelijkerwijs hadden kunnen worden, doch uiterlijk één maand na levering van de Goederen, schriftelijk aan Puro gemeld te worden, bij gebreke waarvan de Relatie geen vorderingsrecht zal hebben met betrekking tot het gebrek.
7.3 Klachten met betrekking tot facturen van Puro dienen binnen vijf (5) werkdagen na factuurdatum schriftelijk aan Puro gemeld te worden, bij gebreke waarvan de factuur geacht wordt te zijn goedgekeurd door de Relatie.
7.4 Geen van de in artikel 7.1 of 7.2 bedoelde gebreken leidt tot een vorderingsrecht van de Relatie in de volgende gevallen: ondeugdelijk en oneigenlijk gebruik, foutieve of onzorgvuldige behandeling, ondeugdelijk onderhoud, ongeschikte bedrijfsuitrusting. Ook indien de in artikel 7.1 en 7.2 bedoelde gebreken zijn ontstaan door of het gevolg zijn van omstandigheden van buitenaf, daaronder begrepen maar niet beperkt tot weersomstandigheden zoals extreme regenval en blikseminslag, waterschade, brandschade en val- of stootschade, komt de Relatie geen vorderingsrecht toe.
7.5 Het in artikel 7.1, 7.2 en 7.4 bedoelde vorderingsrecht komt de Relatie niet toe indien deze niet aan al diens verplichtingen uit de Overeenkomst heeft voldaan.
8. Verplichtingen van de Relatie
8.1 De Relatie dient de door Puro geleverde Goederen en/of Diensten, met inbegrip van de gebruiksrechten, in overeenstemming met eventueel verstrekte handleiding/instructies en binnen de grenzen van het normale gebruik te behandelen, bij gebreke waarvan Puro het correcte functioneren ervan nimmer kan garanderen.
8.2 Het is de Relatie niet toegestaan om wijzigingen aan te brengen in de door Puro geleverde Goederen waarvan Puro nog steeds de eigendom heeft. Ook mag de Relatie deze Goederen en de verplichtingen op grond van de Overeenkomst niet overdragen en/of met enig (beperkt) recht bezwaren. Partijen beogen hiermee het uit artikel 3:83 lid 2 BW voortvloeiende goederenrechtelijke effect.
9. Aansprakelijkheid / Vrijwaring
9.1 Puro dient zich in te spannen om de eigen verplichtingen op grond van de Overeenkomst na te komen. Puro, dan wel een door Puro bij de uitvoering van de Overeenkomst betrokken derde is, behoudens opzet of grove schuld, nimmer aansprakelijk voor enige door de Relatie geleden schade.
9.2 Ter verdere beperking van aansprakelijkheid van Puro jegens de Relatie geldt:
a) als Puro nalaat om enige verplichting van zijn kant jegens de Relatie na te komen en in verzuim is, zal de aansprakelijkheid van Puro voor schadevergoeding beperkt zijn tot € 500.
b) Puro is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat Puro is uitgegaan van door of namens de Relatie verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
c) De aansprakelijkheid van Puro is te allen tijde beperkt tot door de Relatie geleden/bewezen directe schade, en de aansprakelijkheid van Puro zal nooit groter zijn dan het deel van de factuurwaarde van de betreffende Overeenkomst c.q. het aankoopbedrag van de desbetreffende Goederen waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met een maximum van € 500. Elke andere vorm van schade is uitgesloten van aansprakelijkheid, met inbegrip van maar niet beperkt tot gevolgschade, gederfde winsten, gemiste zakelijke kansen en de kosten voor het beperken, voorkomen en beoordelen van schade. De Relatie verplicht zich jegens Puro om zich tegen dergelijke schade te verzekeren.
9.3 Aansprakelijkheid voor schade waartegen de Relatie reeds is verzekerd wordt te allen tijde door Puro uitgesloten.
9.4 De Relatie vrijwaart Puro tegen aanspraken van derden uit welke hoofde dan ook die verband houden met of voortvloeien uit het gebruik van de Goederen en Diensten.
10. Intellectuele Eigendom
10.1 Tenzij anders schriftelijk overeengekomen, blijven de Intellectuele Eigendomsrechten met betrekking tot alle door Puro verstrekte Documentatie en/of Goederen bij Puro of haar (toe)leveranciers of andere rechthebbenden berusten.
10.2 De overdracht van rechten van Intellectueel Eigendom is uitgesloten. Partijen beogen in deze goederenrechtelijke werking ex artikel 3:83 lid 2 BW.
11. Vertrouwelijkheid
11.1 Onverminderd de aan de Relatie in de Overeenkomst en de Voorwaarden verleende rechten dienen beide partijen en hun medewerkers Vertrouwelijke Informatie geheim te houden, ongeacht of deze schriftelijk dan wel mondeling bekend gemaakt is. Deze verplichting zal voor onbepaalde duur op hen blijven rusten, ook na beëindiging van de Overeenkomst
12. Overmacht
12.1 Als Puro om enige reden die buiten zijn macht ligt, met inbegrip van Overmacht, (tijdelijk) niet in staat is om de Overeenkomst uit te voeren, zal Puro niet in verzuim zijn en het recht hebben om zijn verplichtingen op te schorten.
12.2 Als nakoming van de verplichtingen door Puro blijvend onmogelijk is, zal Puro het recht hebben om de Overeenkomst op te zeggen. In een dergelijk geval kan de Relatie na het verstrijken van dertig (30) dagen de Overeenkomst beëindigen.
12.3 In geen enkel van de in dit artikel genoemde gevallen is Puro verplicht om enige vergoeding voor door de Relatie geleden schade te betalen.
13. Privacy en Persoonsgegevens
13.1 Puro verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van Relatie en bezoekers van haar website. Hierop is de Privacyverklaring van toepassing.
13.2 Puro en de Relatie dienen te handelen met inachtneming van de relevante privacyregelgeving, met inbegrip van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), en uitsluitend persoonsgegevens te verzamelen en te verwerken wanneer zij een grondslag voor de verwerking hiervan hebben.
13.3 Als Puro en de Relatie op enig moment beschouwd dienen te worden als de verwerkingsverantwoordelijke en de verwerker in de zin van de AVG, verplichten zij zich om hiervoor een verwerkersovereenkomst aan te gaan, met inachtneming van hun verplichtingen op grond van de AVG.
13.4 De Relatie dient jegens Puro te garanderen dat de verwerking van persoonsgegevens op wettige wijze zal plaatsvinden en dat rechten van derden niet zullen worden geschonden. De Relatie vrijwaart Puro tegen elke door derden op welke grond dan ook aangespannen juridische procedure als deze procedure verband houdt met het door de Relatie verwerken van persoonsgegevens, en voor alle aan de Relatie door de Autoriteit Persoonsgegevens of door andere bevoegde toezichthouders opgelegde boetes.
14. Looptijd en Beëindiging van de Overeenkomst
14.1 Duurovereenkomsten worden aangegaan voor onbepaalde tijd, tenzij de inhoud, aard of strekking met zich brengt dat zij voor een bepaalde tijd is aangegaan. Een eventuele tussentijdse beëindiging van een duurovereenkomst van (on)bepaalde tijd zal niet leiden tot terugbetaling van aan Puro betaalde bedragen en zal geen afbreuk doen aan de betalingsverplichtingen van de Relatie.
14.2 Indien tussen Puro en de Relatie een duurovereenkomst (voor bepaalde of onbepaalde tijd) is gesloten, gaat deze Overeenkomst in op de eerste dag van de te leveren Dienst of Goederen tenzij schriftelijk een andere ingangsdatum is overeengekomen.
14.3 De duurovereenkomst die voor een bepaalde tijd is gesloten, wordt automatisch met eenzelfde periode verlengd indien de duurovereenkomst niet schriftelijk minimaal één maand voor het einde van de initiële looptijd of van de verlengingsperiode door één van de partijen is beëindigd. De Consument heeft het recht om een verlengde duurovereenkomst voor bepaalde tijd met een opzegtermijn van één maand op te zeggen.
14.4 De duurovereenkomst die wordt aangegaan voor een bepaalde periode en/of voor een bepaalde Dienst kan door de Relatie niet tussentijds worden opgezegd, behoudens hetgeen bepaald in artikel 14.3.
14.5 Puro is bevoegd de nakoming van de op haar rustende verplichtingen op te schorten of de Overeenkomst te beëindigen, indien:
a) een Relatie de verplichtingen uit de Overeenkomst ook na ter zake te zijn aangemaand (schriftelijk of mondeling) niet, niet volledig of niet tijdig nakomt;
b) Puro na het sluiten van de Overeenkomst bekend is geworden met omstandigheden die goede grond geven dat de Relatie de overeengekomen verplichtingen niet zal nakomen;
c) aan de Relatie surséance van betaling is verleend, hij in staat van faillissement is verklaard, een (wettelijke) schuldenregeling van toepassing is verklaard, hij is toegelaten tot de WSNP of hij een besluit tot liquidatie heeft genomen;
d) door vertraging aan de zijde van de Relatie niet langer van Puro kan worden verlangd dat Puro de Overeenkomst tegen de oorspronkelijke overeengekomen condities kan nakomen;
e) zich, naar inzicht van Puro, omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de Overeenkomst onmogelijk is of ongewijzigde instandhouding van de Overeenkomst in redelijkheid niet van Puro kan worden verlangd.
14.6 Bij beëindiging van de Overeenkomst door Puro heeft Puro het recht op onmiddellijke betaling door de Relatie van een schadevergoeding bestaande uit de vervallen nog niet betaalde termijnen en de termijnen die bij het in stand houden van de Overeenkomst gehouden zouden zijn te voldoen, vermeerderd met renten en kosten. Ten aanzien van de hoogte van de hiervoor bedoelde schadevergoeding vormt de administratie van Puro dwingend bewijs, behoudens door de Relatie te leveren tegenbewijs.
14.7 Indien beëindiging van de Overeenkomst aan de Relatie toerekenbaar is, heeft Puro recht op schadevergoeding, daaronder begrepen de kosten, die daardoor (in)direct ontstaan.
14.8 Door een beëindiging van de Overeenkomst zijn de vorderingen van Puro op de Relatie onmiddellijk volledig opeisbaar.
14.9 De Zakenrelatie doet hierbij afstand van het recht tot ontbinding van de Overeenkomst. Daarmee doet de Zakenrelatie eveneens afstand van de mogelijkheid van een beroep op artikel 6:271 BW.
15. Geschillenbeslechting
15.1 De Overeenkomst en de verplichtingen die hieronder vallen worden bij uitsluiting beheerst door Nederlands recht.
15.2 De toepasselijkheid van het Weens Koopverdrag wordt uitdrukkelijk uitgesloten.
15.3 Geschillen tussen partijen zullen bij uitsluiting voorgelegd worden aan een rechter van de Rechtbank Oost-Brabant, bij voorkeur locatie Eindhoven.